Verkeerswijziging Tafelstraat

Beste bewoners van de Tafelstraat en omgeving,

Zoals u bekend is er sinds enkele maanden structureel overleg tussen het gemeentebestuur van Maastricht in de persoon van wethouder Albert Nuss, zijn ambtenaren, vertegenwoordigers van ons Buurtplatform en vertegen-woordigers van de ondernemers in onze buurt, verenigd in het OJK.

Centraal in dit overleg staat het veilig en verkeersluw maken van het Jekerkwartier en het creëren van meer parkeer-plaatsen voor bewoners. Stap voor stap doen we dit in nauw overleg met bewoners. Nu is de Tafelstraat aan de beurt.

Er heeft hierover reeds eerder overleg plaatsgevonden met enkele van u.

Het voorstel is om de Tafelstraat om te vormen tot een voetgangerszone met uiteraard wel de toegankelijkheid voor gemotoriseerde voertuigen ten behoeve van bewoners van de Tafelstraat.

Wij nodigen u uit voor een toelichting op deze plannen door de heer Ferry Wahls, verkeerskundige bij de gemeente Maastricht, op : Maandag 2 december as om 18.00 uur in café Forum

 

4 reacties op Verkeerswijziging Tafelstraat
 1. luc slijpen Beantwoorden

  Aan de bewoners
  van de Witmakersstraat
  en Achter de Molens,

  Maandag 2 december vindt er een bijeenkomst plaats van het Buurtplatform ‘T Jeker Kwartier om 18.00 uur in café Forum. Tijdens deze bijeenkomst zal de heer Ferry Wahls, verkeerskundige van de Gemeente Maastricht, een toelichting geven op de plannen om de Tafelstraat om te vormen tot een voetgangerszone met alleen toegang voor motorvoertuigen ten behoeve van de bewoners van de tafelstraat.

  Als deze plannen doorgang vinden zal de verkeersdruk in de Witmakersstraat en Achter de Molens significant toenemen.

  Het moge duidelijk zijn dat ik hier geen voorstander van ben en roep u op, indien u mijn standpunt ondersteunt, om aanwezig te zijn op deze bijeenkomst.
  Indien u niet aanwezig kunt zijn, kunt u ook uw mening kenbaar maken op mijn mailadres zodat uw stem alsnog gehoord kan worden.

  Vriendelijke groet,
  Luc Slijpen
  Witmakersstraat 5
  043-4082145
  luc@lucasslijpen.com

  • Tim Lindeman Beantwoorden

   Beste Luc,

   Bedankt voor je reactie. Zien jullie wel verschijnen. Heb daarom ook uiteraard de flyer bij je in in de brievenbus gestopt.

 2. luc slijpen Beantwoorden

  Hoi Luc,

  Dank voor je berichtje.

  We zijn het helemaal met je eens dat het verkeersluw maken van de Tafelstraat repercussies heeft op de Witmakersstraat.
  Bovendien, de huidige verkeersdruk in de Witmakersstraat zit al aan de grens, is onze mening.
  En dan denk ik aan de hoeveelheid auto’s / bestelbussen / vrachtwagens, die, met een te hoge snelheid, door de straat denderen, maar ook aan het ongewenst lang parkeren op de stoep (en dus ook voor ons appartement).

  Derhalve zou mijn voorstel dan ook zijn om voor de Witmakersstraat eenzelfde gedachte aan te houden als voor de Tafelstraat, waarbij we zorgen dat alleen noodzakelijk verkeer (bestemmingsverkeer / afleveren) wordt toegestaan. Nu wordt de Witmakersstraat als een veredelde sluiproute gebruikt om via Kapoenstraat richting Tongerse straat te komen.

  Een van de vragen zou moeten zijn of er verkeersmetingen zijn gehouden, zodat we ook een idee hebben hoeveel verkeer er door deze straten gaat (Tafelstraat / Witmakersstraat). Verkeersluw maken is aardig, maar daar moet wel noodzaak voor zijn, en ik denk dat de Witmakersstraat dan toch wel wat meer verkeer te verwerken krijgt dan de Tafelstraat……

  Wij zullen proberen aanwezig te zijn, aanstaande maandag,

  groeten,

  Thieu & Ria Pipers
  Witmakersstraat 12A
  Maastricht

 3. luc slijpen Beantwoorden

  Geachte heer Slijpen,beste Luc,

  Via deze mail willen we je duidelijk maken dat wij,ik spreek natuurlijk ook namens Ingrid,met klem protesteren tegen het voornemen van de gemeente om de Tafelstraat om te vormen tot voetgangerszone.

  Helaas ben ik niet in gelegenheid om de bijeenkomst op 2 december a.s.bij te wonen,maar ik hoor graag van je uit wiens verlichte brein dit onzinnige plan ontsproten is.

  Met vriendelijke groet,

  Wil Knoop & Ingrid van der Mast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− 5 = 1

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>