Oplossing voor het wildparkeren van studentenfietsen in het Jekerkwartier

Twee jaar geleden hebben bestuursleden, gewapend met een foto-apparaat en tekenblok het “wildparkeren” van voornamelijk studenten met hun fietsen in het Jekerkwartier in beeld gebracht. Met de resultaten daarvan hebben we overleg aangevraagd bij mevrouw Ingrid Wijk, directrice van de UB van de Universiteit Maastricht. Parallel daaraan is overleg opgestart met vertegenwoordigers van de gemeente Maastricht. Diverse oplossingen zijn over en weer aangedragen om het probleem hanteerbaar te maken. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de aanleg van nieuwe en uitbreiding van bestaande fietsenstallingen op eigen terrein van de Universiteit. De kroon op dat werk wordt binnenkort gezet door het plaatsen van 156 extra fietsenrekken langs de Nieuwenhofstraat voor de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast heeft de Universiteit iemand aangesteld om studenten aan te spreken op het wildparkeren en ze te verwijzen naar de daarvoor aangelegde parkeerplekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 5 = 6

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>